Tonhalkrém
Hozzávalók
2 db tonhalkonzerv
1 db hagyma apróra vágva
3 dkg vaj
2 ek majonéz
5 db szardella
1 tk dijoni mustár
1 db lime leve
kapribogyó (apró szemű)
kapor aprítva
extra szűz olívaolaj
só
1 db hagyma apróra vágva
3 dkg vaj
2 ek majonéz
5 db szardella
1 tk dijoni mustár
1 db lime leve
kapribogyó (apró szemű)
kapor aprítva
extra szűz olívaolaj
só
cayanne bors
chilli
Elkészítés
-
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon és a vajon megpirítjuk. Amint üveges lesz, hozzáadjuk a szardellákat is (kesőbb vigyázzunk a sózásnál).
-
A tonhalat kicsit szétnyomkodjuk, de ne tegyük aprítóba! Egy tálban ezután minden hozzávalót óvatosan összekeverünk. A végén ízlés szerint fűszerezzük, olívaolajjal lazíthatjuk.
-
Tálalhatjuk pirítóssal, tésztával, de grillezett kápia paprikával is!