Sült paprika saláta
Hozzávalók
8 db grill papika csicseriborsó
1 dl extra szűz olíva olaj
0,5 dl ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis)
1 ek balzsamecet
1 ek méz
ízlés szerint só, bors
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 dl olívaolaj
1 kk sópehely a tálaláskor
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- 200°C fokon 50 percig sütjük a végén rágrillezünk a paprika mindkét oldalára
- Miután kivettük a sütőből sütőzacskóba zárjuk, ruhával betakarjuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját
- Vékony csíkokra szeleteljük, tányérra tesszük és a sütéskor keletkezett levet is ráöntjük
- Fűszerekkel megízesítjük