
Rókagombás tagliatelle
Szerző: Enikő Várnai
Hozzávalók
20 dkg rókagomba
50 dkg tagliatelle
1 fej vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma
2 szár angolzeller finomra vágva
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
4 dl csirke alaplé
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
só, bors, chili ízlés szerint
3 ek Olitalia olívaolaj
2 db tajás sárgája
5 dkg parmezán
1 ek Olitalia extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- A tésztát bő, sós vízben al dente állagúra főzzük
- Olívaolajon először a hagymát, majd a zellert és a fokhagymát jól ledinszteljük, ezután rádobjuk a gombát és lepirítjuk
- Ráöntjük a fehérbort, elforraljuk, majd felöntjük az alaplével is és forrás után a tejszínnel együtt még kb. 5-6 percig főzzük
- Végül sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a vajat és a petrezselymet
- A kifőtt tésztát nem öblítjük le, hanem rögtön belekeverjük az olívaolajjal elkevert tojássárgájába
- Mindent egybekeverünk, amit tálalásnál megszórunk parmezánforgáccsal és meglocsolunk extra szűz olívaolajja