Minőségi, válogatott termékek Különlegességek a világ minden tájáról

KOSÁR


Ár
Me.

ÖSSZESEN

0 Ft Kosár frissítése

Az ár a szállítást nem tartalmazza.


A továbblépéshez el kell fogadni az általános szerződési feltételeket

Válassza ki a rendelés típusát

Padlizsánkrém

Szerző: Enikő Várnai

Hozzávalók

3 db padlizsán
1 ek  méz
1 db aprított vöröshagyma
só, bors, cayannebors, chili ízlés szerint
1 kk mustár
1 ek majonéz
1 dl extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek balzsamecet
Díszítéshez
dió, rózsabors
Tálaláshoz
2 db bagette megpirítva
1 fej lilahagyma
8 db koktélparadicsom

Elkészítés

  1. A padlizsánokat 200°C fokon kb. 50 perc alatt puhára sütjük a végén rákapcsoljuk a grillfokozatot és minden oldalán kicsit megfeketítjük, ha lehetőség van faszénen meggrillezni úgy az igazi
  2. A héjától fakanál segítségével leválasztjuk és egy tálba tesszük a padlizsán belsejét, kicsit összetörjük, de nem pépesítjük!
  3. Az aprított hagymát időközben olívaolajon aranybarnára pirítottuk 
  4. A fűszereket és a lesütött hagymát hozzáadjuk a padlizsánpüréhez és elvegyítjük kóstoljuk esetleg még ízesítjük
  5. Pirított bagetten tálaljuk lilahagyma karikákkal és felezett koktélparadicsommal
  6. Esetleg kis tálkába halmozzuk és a tetejére felezett diót és rózsaborsot szórunk, mellé kínáljuk a pirítóst