
Padlizsánkrém
Szerző: Enikő Várnai
Hozzávalók
3 db padlizsán
1 ek méz
1 db aprított vöröshagyma
só, bors, cayannebors, chili ízlés szerint
1 kk mustár
1 ek majonéz
1 dl extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek balzsamecet
Díszítéshez
dió, rózsabors
Tálaláshoz
2 db bagette megpirítva
1 fej lilahagyma
8 db koktélparadicsom
Elkészítés
- A padlizsánokat 200°C fokon kb. 50 perc alatt puhára sütjük a végén rákapcsoljuk a grillfokozatot és minden oldalán kicsit megfeketítjük, ha lehetőség van faszénen meggrillezni úgy az igazi
- A héjától fakanál segítségével leválasztjuk és egy tálba tesszük a padlizsán belsejét, kicsit összetörjük, de nem pépesítjük!
- Az aprított hagymát időközben olívaolajon aranybarnára pirítottuk
- A fűszereket és a lesütött hagymát hozzáadjuk a padlizsánpüréhez és elvegyítjük kóstoljuk esetleg még ízesítjük
- Pirított bagetten tálaljuk lilahagyma karikákkal és felezett koktélparadicsommal
- Esetleg kis tálkába halmozzuk és a tetejére felezett diót és rózsaborsot szórunk, mellé kínáljuk a pirítóst