
Narancsos füstölt kacsamell
Hozzávalók
3 db narancs
100 ml narancs juice
2 ek borecet
4 ek Olitalia extra szűz olívaolaj
60 dkg füstölt kacsamell szelet
40 dkg hagymalekvár
snidling, só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Reszeljünk egy kevés narancshéjat, szigorúan a narancs héjának felső rézéből, majd pucoljunk meg 3 narancsot és a fehér héjától is szabadítsuk meg
- Elegyítsük a narancs juice-t borecettel, extra szűz olívaolajjal, sóval és borssal
- Helyezzük a füstölt kacsamell szeleteket hűtött tányérokra. Adjunk hozzájuk mindegyikhez egy kis hagymalekvárt és locsoljuk meg az elkészített vinaigrette-tel, majd ízlés szerint borsozzuk meg és díszítsük snidlinggel
- A narancsokat előre felvághatjuk és behűthetjük légmentesen záródó tároló dobozban