Körtés morzsatorta csokival
Hozzávalók
200 g vaj
1 bögre zabpehely
1 bögre liszt
1 bögre cukor
6-8 db körte
200 g Anthon Berg Fairtrade menta és karamell 60% táblás csokoládé
Tejsodó
3 db tojássárgája
3 ek kristálycukor
3 dl keményre felvert tejszín
2 tk vanília
Elkészítés
- Keverjük össze a vajat, a zabpelyhet, a lisztet és a cukrot. Hámozzuk meg a körtét és vágjuk cikkekre, a csokoládét pedig vágjuk durvára
- A fele tésztát tegyük öntőformába, helyezzük rá a körteszeleteket, majd a maradék tésztát tegyük a tetejére
- 225°C-os sütőben 25-30 percig süssük, amíg a torta kap egy kis színt. Az utolsó 10 percre szórjuk meg csokoládéval és úgy süssük tovább
- A tejsodó - a tojássárgát és a cukrot verjük habosra. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és a vaníliáscukrot, majd keverjük simára