
Kézműves Hoffburger
Hozzávalók
4 db hoffburger buci (receptet találsz az oldalon)
majonézes káposztasaláta
30 dkg darált marhahús
5 dkg darált füstölt szalonna
4 szelet bacon szalonna
40 szelet cheddar sajt
só, bors ízlés szerint
4 db salátalevél
1 db paradicsom
4 dkg vaj
Mártáshoz
4 dkg bacon szalonna apróra vágva
1 ek méz
1,5 dl házi majonéz
1,5 ek szója szósz
1/2 ek mustár
Ecetes hagyma
1,5 db lilahagyma karikázva
1 levél babérlevél
4 szem egész bors
0,5 dl almaecet
só ízlés szerint
1,5 dl víz
Sült burgonya
0,5 kg főzni való burgonya (kifli burgonya)
0,3 l Fridór sütőolaj
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük és lehűtjük
- Elkészítjük a savanyított hagymát, a vizet felforraljuk az ízesítőkkel és a karikázott hagymákat leforrázzuk vele majd a hűtőben állni hagyjuk
- A darált húst és a darált szalonnát összegyúrjuk
- 4 darab egyforma húspogácsát készítünk jól összetömörítve (közepét mindkét oldalt kicsit benyomva)
- Elkészítjük a mártást. Az apróra vágott bacont kisütjük ropogósra majd hozzáadjuk a mézet, ezzel karamellizáljuk, beletesszük a szóját, összekeverjük és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a házi majonézt jól elkeverjük
- A bacon szeleteket lassú tűzön ropogósra sütjük, majd tányérra helyezzük
- A főtt burgonyát héjával együtt hasábra vágjuk, majd forró olajban ropogós aranybarnára sütjük
- A húspogácsákat gazdagon sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán
- Forró serpenyőben oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütünk rá, majd ráhelyezzük a sajtszeleteket és lefedjük a sajt olvadásáig
- Összeállítjuk a burgereket. A bucikat félbe vágjuk és vajon megpirítjuk a belső oldalait
- Megkenjük mártással az alsó felét, ráhelyezzük a salátalevelet a karikázott paradicsomot majd a húspogácsát. Erre kerül a bacon chips és a savanyított hagymakarika. Zárásként még egy réteg mártás és a buci teteje