
Kapros túrós zabpogácsa
Hozzávalók
20 dkg ízlés szerint reszelt sajt
25 dkg barna sampinyon ízlés szerint reszelt sajt
2 db egész tojás
1 kk só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek extra szűz olívaolaj
3 ek zabpehely felaprítva
4 ek zabliszt
ízlés szerint őrölt bors
1 kicsi csokor aprított kapor
Elkészítés
- A túrót tálba helyezzük, kicsit megtörjük majd hozzáadjuk az összes alapanyagot és összegyúrjuk
- Fél órára betesszük a hűtőbe pihenni, közben előmelegítjük a sütőt 180°C fokra
- Tepsibe sütőpapírt helyezünk és 22 db kisebb halmot csinálunk a tésztából, kicsit megnyomkodjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és tehetünk rá még pici sópelyhet
- 25 percig sütjük
- Bármilyen zöldfűszerrel finom, ha leves mellé kínáljuk passzoljon a leves ízéhez