
Kapros sajtos rákleves
Szerző: Enikő Várnai
Hozzávalók
2 szál közepes sárgarépa
4 ek Olitalia olívaolaj
1 ek vaj
1 ek liszt
só, bors, chili, kapor ízlés szerint
1 késhegynyi sáfrány
1 doboz natúr sajtkrém
2 dl tejszín
1 ek rákszósz
1 db tengeri halkocka
100 g főtt rákhús apróra vágva
200 g főtt rákhús egészben
Elkészítés
- Olívaolajon és a vajon, többszöri kevergetés mellett, 6-8 perc alatt megpirítjuk az apró szálakra felvágott sárgarépát
- Rászórjuk a lisztet, picit pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel, amit újra besűrítünk, és végül öntünk rá még egy kis vizet
- Beletesszük a sajtkrémet, a fűszereket (ízlés szerint), a rákszószt, a halkockát, majd az apróra vágott rákhúst
- Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és közvetlen tálalás előtt beletesszük a főtt egész rákhúsokat is
- Tálaláskor apró kaporszálakkal díszítjük a levest.