Minőségi, válogatott termékek Különlegességek a világ minden tájáról

KOSÁR


Ár
Me.

ÖSSZESEN

0 Ft Kosár frissítése

Az ár a szállítást nem tartalmazza.


A továbblépéshez el kell fogadni az általános szerződési feltételeket

Válassza ki a rendelés típusát

Kalács

Hozzávalók

50 dkg finomliszt (BL55)
1 mk só
60 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
2 dl 30%-os habtejszín
1 dl zsíros tej
2 dkg friss élesztő
10 dkg aszalt áfonya
0,5 mk őrölt kardamom
0,5 mk szerecsendió
Tetejére: 1 tojás

Elkészítés

  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Miután összedolgoztuk kicsit a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. 5 percig dagasztjuk, 40 percet pihentetjük.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és bucikat formálunk, majd újra 15 percig pihentetjük letakarva a bucikat.
  3. A 6 buciból 2 kalácsot fonunk, hármas fonással, majd a tojás felével megkenjük és 40 percig pihentetjük. A pihentetés után a maradék tojást is rákenjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

A kalács alapreceptjét Limarának köszönjük.

 

Összeválogattuk neked a hozzávalókat, amiket nálunk is megvásárolhatsz! Nézd meg, és tedd a kosaradba!

Megnézem!