
Juhtúrós sztrapacska sült savanyú káposztával
Hozzávalók
70 dkg reszelt nyers burgonya
1 db tojás
3 ek extra szűz olívaolaj
1 ek só
1 kk őrölt bors
1/2 kk majoranna
20 dkg rétes liszt
20 dkg finom liszt
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg juhtúró
1 pohár tejföl
1 fej karikára vágott vöröshagyma
30 dkg savanyú káposzta
Elkészítés
- Egy fazékban felteszünk vizet forrni, majd ha felforrt, sót és olajat adunk hozzá
- A lereszelt burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és eldolgozzuk
- A forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedliket (ha rusztikusra akarjuk, akkor deszka és kés segítségével).
- Kb 6 perc alatt főnek késznek, mikor feljönnek a víz tetejére, ekkor leszűrhetjük
- A szallonnát apróra felkockázzuk és megsütjük
- A karikázott hagymát a szalonna zsírjában sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát és azzal tovább pirítjuk kb. 15-20 percig
- Tálaláskor a megpirított sztrapacskára halmozzuk a juhtúrót és a tejfölt, majd megszórjuk a megsütött szalonnakockákkal és mellé helyezünk egy kis kupac sült káposztát