Minőségi, válogatott termékek Különlegességek a világ minden tájáról

KOSÁR


Ár
Me.

ÖSSZESEN

0 Ft Kosár frissítése

Az ár a szállítást nem tartalmazza.


A továbblépéshez el kell fogadni az általános szerződési feltételeket

Válassza ki a rendelés típusát

Juhtúrós sztrapacska sült savanyú káposztával

Hozzávalók

70 dkg reszelt nyers burgonya
1 db tojás
3 ek extra szűz olívaolaj
1 ek só
1 kk őrölt bors
1/2 kk majoranna
20 dkg rétes liszt
20 dkg finom liszt
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg juhtúró
1 pohár tejföl
1 fej karikára vágott vöröshagyma
30 dkg savanyú káposzta

Elkészítés

  1. Egy fazékban felteszünk vizet forrni, majd ha felforrt, sót és olajat adunk hozzá
  2. A lereszelt burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és eldolgozzuk
  3. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedliket (ha rusztikusra akarjuk, akkor deszka és kés segítségével).
  4. Kb 6 perc alatt főnek késznek, mikor feljönnek a víz tetejére, ekkor leszűrhetjük
  5. A szallonnát apróra felkockázzuk és megsütjük
  6. A karikázott hagymát a szalonna zsírjában sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát és azzal tovább pirítjuk kb. 15-20 percig
  7. Tálaláskor a megpirított sztrapacskára halmozzuk a juhtúrót és a tejfölt, majd megszórjuk a megsütött szalonnakockákkal és mellé helyezünk egy kis kupac sült káposztát