Gazpacho
Hozzávalók
5 db érett, zamatos paradicsom
1 db kígyóuborka
2 db zöld kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
25 dkg héj nélküli kovászos kenyér
0,5 dl Olitalia extra szűz olívaolaj
1 evőkanál Due Vittorie balzsamecet
só, bors ízlés szerint
5-6 db szárított paradicsom
2 marék jég
2 ág bazsalikomlevél
Elkészítés
- A blenderbe teszünk 2 marék jeget, a lehéjazott (forró vízfürdő után hideg vízbe téve könnyű lehéjazni) és feldarabolt paradicsomot, a meghámozott uborkát, a kimagozott paprikát és a fokhagymát
- A vízben áztatott kenyérbelet kinyomkodjuk, a zöldségekkel teli blenderbe helyezzük és az olívaolajjal együtt összeturmixoljuk
- Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint még egy kis extra szűz olívaolajat adunk hozzá
- Tálaláskor még a tetejére öntünk olívaolajat és megcsepegtetjük balzsamecettel
- Bazsalikomlevéllel és apróra vágott szárított paradicsommal díszítjük.