Bakonyi sertés szűz
Hozzávalók
30 dkg erdei gomba szeletelve (vargánya, róka)
20 dkg barna sampinyon gomba szeletelve
1 db paprika kockázva
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
4 ek olíva olaj
12 szelet sertés szűz
5 ek finom liszt
2 ek vaj
1 kk pirospaprika
5 ek finom liszt
ízlés szerint só, bors
3 dl tejfol vagy tejszín esetleg vegyesen
1 kicsi csokor petrezselyem
2 ek ízesített olíva olaj
Elkészítés
- A hagymát megpirítjuk az olíva olajon
- Hozzáadjuk apránként a szeletelt gombákat hogy jól le tudjuk sütni
- Beletesszük a kockázott paprikát és paradicsomot ezeket is lesütjük
- Rátesszük az áttört fokhagymát sózzuk, borsozzuk majd a pirospaprikát is rátesszük és felöntjük hús alaplével vagy esetleg vízzel 5 percig főzzük
- A tejfölt és a tejszínt elkeverjük az 1 evőkanál liszttel és besűrítjük vele a lesütött gombát
- A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk majd lisztben megforgatjuk és mindkét oldalukra 2-2 perc alatt serpenyőben pici olaj hozzáadásával piros kérget sütünk
- A megsütött húsokat beletesszük a gombás szószba és még kb. 10 percig kicsi vízzel felöntve összerottyantjuk
- A végén ízesíthetjük még gombás olívaolajjal