
Avokádókrém
Szerző: Enikő Várnai
Hozzávalók
2 db avokádó
1 db nagyobb fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 dl Olitalia extra szűz olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek méz
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi chilipor
1 késhegynyi cayannebors
só, bors ízlés szerint
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
friss koriander ízlés szerint
2-3 darab apróra vágott szárított paradicsom
8 db koktélparadicsom
2 db bagette
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát a fele olajon és a vajon aranybarnára sütjük, a végén rádobjuk az összetört fokhagymát, de csak rövid időre és hagyjuk kihűlni.
- Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk (kivéve a koktélparadicsomot) és óvatosan összeforgatjuk. Üvegedénybe téve és olívaolajjal leöntve egy hétig is eláll a hűtőszekrényben.
- Pirított bagetten tálaljuk, koktélparadicsommal díszítve